Normaal zou WordPress 5.2 uitkomen op 30 April a.s. maar is met een week vertraagd en de geplande releasedatum is nu vastgezet op 7 Mei; De reden voor de vertraging was het grote aantal openstaande tickets (43) vorige week.

De aankomende release bevat belangrijke verbeteringen voor de block editor, ondermeer nieuwe block management mogelijkheden, en verschillende nieuwe blokken die overgezet zijn vanuit core widgets. Verder zal WordPress 5.2 een nieuwe admin interface krijgen voor het onderdeel sitehealth.

nieuw sitehealth scherm in WordPress 5.2
screenshot sitehealth in WP 5.2

Sitehealth zal onder het tools of extra menu te zien zijn.

De eerste pagina voert een reeks tests uit op de site van de gebruiker en wordt gecategoriseerd als kritieke, aanbevolen of goede antwoorden. Deze uitkomsten zijn ook van invloed op het percentage dat u hebt voltooid (waarbij kritisch zwaarder wordt gewogen dan wordt aanbevolen).

Elk testresultaat kan worden uitgebreid om een uitleg te krijgen over waar u als gebruiker op moet letten en welke problemen er zijn als die er zijn, die moeten worden aangepakt.

Nieuwe functie: Fatal recovery mode

Een nieuwe functie genaamd “fatal recovery mode” is ook opgenomen in deze release. Het onderbreekt thema’s of plug-ins die een fatale fout veroorzaken en plaatst de site in de herstelmodus, zodat de beheerder nog steeds toegang heeft om het probleem op te lossen. Gebruikers zouden minder “white screen of death” -situaties moeten meemaken met deze nieuwe functie.

WordPress 5.2 biedt een groot aantal verbeteringen voor verschillende beheerdersschermen voor gebruikers die afhankelijk zijn van ondersteunende technologieën. Het maakt het ook eenvoudiger om de WordPress Privacy Policy-pagina aan te passen en te ontwerpen.

Als u een sneak preview wilt en de releasekandidaat wilt testen, is de eenvoudigste manier om de Beta Tester-plug-in te installeren en de optie ‘bleeding edge nightlies’ te selecteren.

Reageer

Voer alstublieft uw commentaar in!
Please enter your name here