More

  Uw WordPress site versnellen met AMAZON S3 & Cloudfront

  In discussies over het versnellen van uw website heeft u misschien al van de term cloudopslag gehoord. Op het meest eenvoudige niveau verwijst cloudopslag eenvoudigweg naar het uploaden van de bestanden van uw site, zoals afbeeldingen, stylesheets en andere items, naar een externe server. Een Content delivery network , of CDN, maakt verbinding met cloudopslag en biedt bestanden aan gebruikers via een breed netwerk van snelle servers over de hele wereld, om de snelste downloadtijden en verbinding te garanderen. In de cloud computing-wereld zal het moeilijk zijn om een ​​oplossing te vinden die beter is dan AWS (Amazon Web Services), met name hun S3- en Cloudfront-services. Door hun snelle installatie en met de hulp van een paar plug-ins, is het mogelijk om deze services te gebruiken om uw site te versnellen en een back-up van al uw bestanden te maken, tegen lage kosten. Laten we starten met overzicht van AWS.

  Hoe AWS werkt

  Amazon heeft een hele reeks cloudservices onder de paraplu van AWS, onder andere voor gegevensopslag op lange en korte termijn, maar ook volledige serverstacks en contentdistributie. Het is zelfs mogelijk om een ​​WordPress-site met alleen AWS te gebruiken, hoewel hiervoor enige geavanceerde kennis van de serverinfrastructuur vereist is.

  De beste manier om met AWS aan de slag te gaan, is om uw WordPress-site te verbeteren en te versnellen door twee van Amazon’s webservices, S3 en Cloudfront te gebruiken. S3 is een service waarmee u bestanden kunt uploaden naar een externe server die Amazon uitvoert, en deze vervolgens aan gebruikers via een gedistribueerd netwerk kan aanbieden, waardoor downloadsnelheden van grotere bestanden (zoals mediabestanden) een stuk sneller worden. Cloudfront is een optionele uitbreiding van S3 en is een volwaardige CDN (Content Distribution Network). Een CDN neemt uw sites statische assets en slaat ze op in caches op servers over de hele wereld. Wanneer een gebruiker dat item van uw site downloadt, wordt het van de server gehaald die geografisch het dichtst in de buurt is en worden assets zo snel mogelijk gedownload.


  Standaard opslag op S3

  De prijzen voor zowel S3 als Cloudfront zijn volledig gebaseerd op het gebruik en de kosten worden redelijk laag gehouden. Voor een middelgrote blog met veel verkeer, zou u voor beide services $ 2 – $ 5 / maand kunnen uitgeven. Dit is echter afhankelijk van het aantal items op uw site en het soort verkeer dat wordt ontvangen. U kunt de AWS-rekenmachine gebruiken om uw kosten in te schatten. Zowel Amazon S3 als Cloudfront werken met API’s dus als u deze met WordPress wilt gebruiken, is de eerste stap om deze API’s in te stellen.

  AWS instellen

  Het eerste dat u moet doen is eigenlijk een AWS-account maken. U kunt dit hier doen. Door het aanmaken van een login voor AWS krijgt u onmiddellijk de toegang tot alle services. AWS heeft een pay as you go systeem waarbij je dus enkel betaald wat je gebruikt. Wij beperken ons in deze tutorial tot AWS S3 en Cloudfront.

  We gaan beginnen met het maken van een S3-bucket waarin we bestanden van onze WordPress-site zullen opslaan. Klik op de knop S3 in het hoofdscherm van Amazon. Dit brengt je naar de lege S3-console, met een optie om “Create a Bucket”. Klik hier om uw cloud opslagruimte te creëren. Als regio kiezen we er voor om deze in Europa te hosten ivm de GDPR.


  Een nieuwe bucket maken

  U moet het een naam geven, met alfanumerieke tekens en zonder spaties, deze moet uniek zijn. Dat betekend dat elke bucketnaam uniek is. Probeer bij het kiezen van een naam iets unieks te gebruiken voor uw site, zoals uw domeinnaam.

  Voor nu gaan we onze emmer leeg laten en gaan verder met cloudfront. Cloudfront zorgt voor een geografische spreiding van uw files en dat deze geladen worden uit de AWS locatie die het dichtst bij zijn locatie ligt. Als je hoofdzakelijk Nederlandse of Blegische bezoekers hebt is het wellicht niet nodig. Wij gebruiken een S3 bucket in Frankfurt voor onze bestanden en zonder Cloudfront. Voor de volledigheid van de Tutorial gaan we nu verder met cloudfront in te stellen.

  Om Cloundfront in te stellen, keert u terug naar het hoofd AWS-dashboard en klikt u op de Cloudfront-servicelink. Klik in het volgende scherm op de knop “create distribution”. Selecteer in het volgende scherm “Get started” onder de optie Web.

  De volgende stap zal vragen om een ​​Origin-domain waar het bestanden van dient. Hier kunt u de S3-bucket selecteren die u zojuist hebt gemaakt om de services te synchroniseren. Er zijn veel andere opties hier, maar de meeste kunnen worden achtergelaten op hun standaard of leeg. Klik ten slotte op “Create Distribution” om de service daadwerkelijk te starten.

  Nu alles is ingesteld, is het laatste wat u hoeft te doen toegang te krijgen tot uw API-sleutels. Hiermee kunnen WordPress-services verbinding maken met uw AWS-cloud zonder dat ze telkens opnieuw hoeven te worden geverifieerd. Om uw API-sleutels te verkrijgen, moet u een IAM-gebruiker maken die toegang heeft tot uw AWS-account. Ga eerst naar de IAM-console en klik op het tabblad “Groups“.


  Zorg ervoor dat u Administrator Access instelt.

  U moet een nieuwe groep en gebruiker maken om toegang toe te verlenen. Klik op ”
  Create New Group “, geef uw groep een naam en selecteer vervolgens “Administrator Acces” in de policy template en maak uw groep aan. Klik vervolgens op het tabblad “users” en klik op “Create New User”. Wederom, geef uw gebruiker een naam en zorg ervoor dat de “Generate an access key for each user” box is geselecteerd. Nadat u de gebruikers hebt gemaakt, ontvangt u een toegangssleutel en een geheime toegangssleutel. Zorg ervoor dat u deze ergens opslaat of klik op “Download credentials” om ze naar uw computer te downloaden.

  De laatste stap is om uw gebruiker te verbinden met uw groep door op de gebruiker te klikken die u zojuist hebt gemaakt en de optie “Add User to Groups” te selecteren en de groep te selecteren die u in de eerste stap hebt gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de toegangssleutels die aan deze gebruiker zijn gekoppeld, toegang hebben tot uw account.

  Wat je kunt doen met AWS

  Nadat u uw Amazon-account, S3-bucket en Cloudfront-distributie heeft ingesteld, kunt u uw WordPress-site verbinden met de cloud. De meest voorkomende use-case hiervoor is om automatisch mediabestanden naar S3 te uploaden en ze aan te bieden aan gebruikers die Cloudfront gebruiken. U kunt echter ook AWS gebruiken om routineback-ups te maken van uw site, digitale downloads op te slaan of video’s te streamen. We zullen een paar plug-ins bespreken die u kunnen helpen om dit allemaal te doen.

  W3 Total Cache en AWS

  W3 Total Cache is een populaire cache- en prestatieplug-in voor WordPress.Het kan automatisch veel voor uw site betekenen, zoals het verkleinen en combineren van stylesheets en scripts, het cachen van statische versies van uw pagina’s en het versnellen van de laadtijd op uw hele site. Het wordt gebruikt door veel sites.

  W3 Total Cache biedt u ook de mogelijkheid om uw site te verbinden met S3 en Cloudfront. Nadat u de plug-in hebt geïnstalleerd en geactiveerd, kunt u AWS-ondersteuning inschakelen door de CDN-optie in de plug-ins Algemene instellingen te selecteren en “Amazon Cloudfront” onder de dropdown keuzelijst Origin te selecteren. Nadat u deze instellingen hebt opgeslagen, hebt u toegang W3 Total Cache -> CDN en voer de toegangssleutel en geheime toegangssleutel in voor uw account in het gedeelte “Configuratie”. Hiermee wordt automatisch de bucket opgehaald die u hebt gemaakt, die u kunt selecteren naast ‘Origin’.


  W3 total cache configureren met Amazon S3

  In de Algemene instellingen kunt u kiezen welke bestanden u wilt opslaan op AWS. U kunt uw hele site, inclusief themabestanden en WordPress-kernbestanden, daadwerkelijk opslaan, zodat er vrijwel niets bestaat op uw werkelijke host. Ik raad u aan “Host attachments,” “Host theme files,” en “Host custom files” aan te vinken. Met deze standaardinstellingen omvat dit alle mediabestanden die u hebt geüpload, afbeeldingen, stylesheets en scriptbestanden van uw thema en eventuele statische elementen die elders zijn toegevoegd. Voor elke categorie kunt u precies opgeven welke bestandsextensies u naar S3 wilt uploaden, dit om te zorgen dat enkel de door u gewenste bestanden worden geupload.

  De laatste stap is om uw bestaande bestanden te uploaden naar S3. Gelukkig beschikt de plug-in over een ingebouwde manier om dit te doen en met één klik op een knop kunt u de export automatisch uitvoeren. Nadat u uw bestaande bestanden hebt geüpload, is uw site helemaal klaar om een ​​CDN te gebruiken en worden alle toekomstige toegevoegde bestanden rechtstreeks naar de cloud geüpload en aan gebruikers vanuit Cloudfront geleverd.

  Amazon S3 en Cloudfront-plug-in

  Als u niet op zoek bent naar een complete cacheplug-in en gewoon statische assets wilt delen met AWS, kunt u de Amazon S3- en Cloudfront-plug-in gebruiken, die moet worden gedownload bovenop de Amazon Web Services-plug-in. Deze laatste verbindt uw WordPress-site met AWS en de eerste slaat uw mediabestanden op in de cloud. De plug-in is beperkt tot alleen mediabestanden uit de mediabibliotheek, maar dit zijn de zwaarste bestanden op uw site en daarom het meest geschikt voor een CDN.

  Als u de plug-in wilt instellen, heeft u uw toegangssleutel en geheime toegangssleutel nodig voor het wp-config.php-bestand van uw site. Open wp-config.php voor uw site en voeg deze twee regels toe:

  define (‘AWS_ACCESS_KEY_ID’, ‘*****************’);
  define (‘AWS_SECRET_ACCESS_KEY’, ‘****************************** ‘);

  Zorg ervoor dat u de sterren vervangt door de toegangssleutel en geheime toegangscode van uw gemaakte gebruiker.

  Nadat u deze sleutels hebt toegevoegd en uw instellingen hebt opgeslagen, kunt u de functionaliteit van de plug-ins aanpassen in AWS -> S3 en Cloudfront. Op dit scherm kunt u aanpassen welke S3-bucket u wilt gebruiken voor uw mediabestanden en optioneel ondersteuning toevoegen voor cloudfront-distributie. De plugin werkt prima zonder cloundfront, Heeft u echter veel gebruikers uit verschillende delen van de wereld dan zal het de laadtijd enorm verkorten.


  Basisinstellingen voor de plug-in

  Er zijn ook enkele instellingen voor de plug-in, zoals het al dan niet opslaan van bestanden lokaal en in de cloud en het al dan niet serveren van bestanden via SSL. U moet deze vakjes aanvinken om ervoor te zorgen dat de plug-in begint te werken met de cloud. Nadat alles is ingesteld, worden alle toekomstige bestanden geüpload en aan gebruikers weergegeven volgens uw instellingen. Op dit moment ondersteunt de plug-in het uploaden van bestaande bestanden naar AWS niet. De plug-in houdt de dingen vrij eenvoudig, maakt de installatie gemakkelijk en doet het meeste werk voor u achter de schermen.

  Back-up plug-ins

  Natuurlijk is het uploaden van statische assets naar de cloud niet het enige waar S3 voor kan worden gebruikt. Er zijn ook verschillende plug-ins waarmee u automatische back-ups van uw site kunt uitvoeren en deze op uw cloud-server kunt opslaan om de kosten van hosting te beperken.

  Er zijn verschillende plug-ins die deze functionaliteit bevatten, maar de meest populaire zijn BackupBuddy , een premium plug-in en Updraft Plus , een freemium-optie. Beide hebben een optie voor het hosten van back-ups op S3, naast andere services van derden zoals Dropbox en Google Drive, en beide voeren automatisch back-ups uit volgens een door u ingesteld schema. Door simpelweg de toegangssleutel en geheime toegangssleutel van uw AWS-account in te voeren, kunt u met de plug-ins aan de slag. In beide gevallen is het gebruik van S3 als locatie voor uw back-ups een veilige en goedkope oplossing voor een veelvoorkomend probleem. En omdat u dan rechtstreeks met een S3 Bucket werkt is het niet nodig om Cloudfront te gebruiken, wat het ook nog eens een beetje goedkoper maakt.

  S3 gebruiken om de prestaties te verbeteren

  In de WorPress-wereld zijn er tal van andere manieren om gebruik te maken van S3, afhankelijk van de behoeften van uw site. Bijvoorbeeld, een S3-extensie voor Easy Digital Downloads maakt het gemakkelijk om bestanden te hosten die beschikbaar zijn voor aankoop op uw site.


  Gebruik S3 om video’s te streamen

  Of, als u een site met veel video draait, kunt u S3 Media Maestro gebruiken om uw video’s rechtstreeks vanuit de cloud op te slaan en te streamen. Als u liever niet vertrouwt op een service van derden, zoals YouTube om uw video’s te hosten, of ervoor moet zorgen dat alleen bepaalde gebruikers uw video’s kunnen bekijken, dan kan dit een aantrekkelijke optie zijn.

  Conclusie:

  Het komt erop neer dat een combinatie van S3 en Cloudfront uw site een geweldige prestatieverbetering kan geven en tegelijkertijd de kosten van hosting kan drukken. Het is geen complete hostingoplossing en daarom zou het niet moeten worden gebruikt om uw volledige site te hosten. Maar door een paar plug-ins te gebruiken, kunt u uw WordPress-site eenvoudig verbinden met AWS en hoeft u zich geen zorgen te maken over de techniek. Als je op zoek bent naar een snelle winst in termen van snelheid, dan is er echt geen beter alternatief.

  Image by Dacian G / shutterstock.com

  Recent Articles

  SEO How-to, Deel 1: Waaorm SEO gebruiken?

  Search engine optimization (SEO) is de configuratie van uw website om meer organisch verkeer en conversies te genereren via Google, Bing of andere zoekwebsites....

  6 WooCommerce-tips om de gebruikerservaring te verbeteren

  Met een optimale gebruikerservaring van je WooCommerce-website zal het gemakkelijker worden bezoekers te turnen in klanten en bestaande gebruikers aan te moedigen terug te...

  Jetpack 8.5 voegt een nieuw podcast-spelerblok toe

  Eerder deze maand is Jetpack 8.5 uitgebracht met een nieuw podcast-spelerblok voor het delen van audiocontent. Het configureren van het blok is net zo...

  Elementor haalt 15 miljoen op.

  Elementor heeft eerder deze week aangekondigd dat het een financieringsronde van $ 15 miljoen heeft afgesloten bij Lightspeed Venture Partners, een van de toonaangevende...

  Codesnippets: Hoe toon ik ‘gratis’ ipv 0.00 in Woocommerce

  In oudere versies van Woocommerce werd als je een gratis product had niet het bedrag getoond maar zag je staan dat het gratis was,...

  Related Stories

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox