More

  Handleiding voor Google Site Kit WordPress Plugin

  Google is overal. De meesten van ons gebruiken deze zoekmachine elke dag, meermaals. Als je een webmaster bent vertrouw je waarschijnlijk op een of meerdere geavanceerde tools van Google, zoals Google Analytics of Search Console. Het bijhouden van data op zo veel verschillende diensten kan wel eens lastig worden. Daarom is Google Site Kit ontwikkeld.

  Met de officiële Google Site Kit plugin voor WordPress kan je alle data van alle diensten van Google halen. In dit artikel tonen we je hoe de plugin werkt en zullen we bekijken in welke gevallen je de plugin het best gebruikt.

  Laten we aan de slag gaan!

   

  Een inleiding op Google Site Kit

  The Google Site Kit plugin.

  Google Site Kit is een handige plugin die je in staat stelt accounts in te stellen van verscheidene Google webmaster diensten en je aldus toegang hebt tot alle data, zonder WordPress te hoeven verlaten. Site Kit geeft je toegang tot de platformen Search Console, Google Analytics, Google AdSensen PageSpeed Insights, Tag Manager en Google Optimize.

  Zonder Site Kit zou je steeds tussen platformen moeten switchen om de data die je nodig hebt te kunnen opvragen. Als je veel van deze diensten gebruikt op een regelmatige basis, is het logisch om Site Kit te gebruiken om je workflow te vereenvoudigen.

  Houd in gedachten dat Site Kit slechts beperkte toegang geeft tot elke dienst. In de kern is deze plugin bedoeld om je toegang te geven tot essentiële data zonder dat je je website hoeft te verlaten. Echter, als je elke tool wil configureren zul je nog steeds de individuele platformen moeten bezoeken.

   

  Hoofdkenmerken:

  • Krijg toegang tot Google diensten zonder je website te verlaten
  • Stel nieuwe accounts in voor elke dienst zonder je site te verlaten
  • Kies welke diensten je wil instellen en volgen

  Prijs: Site Kit is 100% gratis hoewel sommige diensten betaalde opties bevatten.

   

  Handleiding voor Google Site Kit WordPress Plugin (in 2 stappen)

  Starten met Google Site Kit is super simpel. Je hoeft niet eens van tevoren accounts bij de diensten aan te maken – dit kun je allemaal doen met de plugin. Laten we bij het begin beginnen!

   

  Step 1: Stel de plugin in en verbind met Google

  Ga naar je WordPress dashboard en installeer en activeer de officiële Site Kit plugin. Eenmaal je de plugin activeert verschijnt er een welkomsbericht.

  Klik vervolgens op de Start Setup knop:

  Setting up Site Kit on your website.

  Het eerste wat je moet doen is verifiëren dat jij eigenaar bent van de website, door in te loggen bij Google en Search Console access in te stellen:

  Setting up Site Kit access for your website.

  Als je meer dan één Google account hebt zal de plugin je vragen welke je wil gebruiken. Je moet de dienst ook toestemming voor je website verlenen:

  Granting the necessary permissions for Site Kit.

  De plugin zal je website verbinden met Search Console en zal deze dienst automatisch toevoegen.

  Site Kit setup success message.

  Dit proces zorgt er dus voor dat je inlogt op één Google tool. Nu gaan we zien hoe je extra diensten toevoegt aan je website.

   

  Stap 2: Selecteer welke tools je wil gebruiken

  Nadat je de initiële setup voltooit zal Site Kit je een lijst met extra diensten tonen die je kan verbinden met je website. Dit proces werkt hetzelfde voor elke dienst. Als voorbeeld zullen we de Analytics optie nemen.

  Zodra je op Connect Service klikt, zal Google je vragen welk account je wil gebruiken. Je zult deze dienst toegang moeten verlenen tot je website, net zoals bij de eerste stap. Daarna kan je de toestemmingen bekijken die je hebt ingesteld en dan op Allow klikken:

  Review Analytics permissions.

  Vervolgens kan je je verbindingsinstellingen bekijken en een nieuwe property en profiel instellen. Selecteer daarna Configure Analytics:

  Configuring your Analytics profile.

  De plugin zal automatisch alle benodigde informatie verzamelen, jij hoeft niks te doen. Je hebt Google Analytics ingesteld voor je website zonder je dashboard te verlaten:

  The success message you see after connecting Analytics.

  Nu kun je het proces herhalen voor elke dienst die je wil verbinden. Eens je dat hebt gedaan kun je je Site Kit overzicht of dashboard bekijken. Dit bespreken we in het volgende gedeelte.

   

  Je Site Kit Overview en Individual Reports begrijpen

  Eens je de plugin hebt ingesteld en verbonden met de diensten die je wil gebruiken kun je je data inzien in de nieuwe Site Kit tab in je Site Overview sectie:

  Aangezien je pas net alles hebt ingesteld kan het zijn dat je even moet wachten voordat de diensten genoeg data hebben opgehaald om rapporten te tonen. Eenmaal dat is gebeurt zie je op deze pagina een analytics rapport:

  An example of an Analytics report.

  Data opgehaald uit Search Console zou ook moeten verschijnen in het overzicht:

  A Search Console report.

  Als je helemaal naar onderen scrolt op je Google Site Kit overzicht heb je ook toegang tot de page performance information:

  Site Kit creëert individuele tabbladen voor elke dienst die je verbindt met je website. Als je erop klikt krijg je meer diepgaande rapporten voor die bepaalde dienst. Als je bijvoorbeeld je Analytics tabblad bekijkt kan je de populairste content van de voorbije maand bekijken:

  Checking out your most popular content for last month.

  Je kunt op elk moment nieuwe diensten toevoegen aan WordPress door naar het Site Kit > Settings scherm te gaan:

  Connecting additional services via Site Kit.

  En dat is het hele verhaal. Verbind de diensten die je wil en je hebt altijd toegang tot cruciale informatie zonder je dashboard te hoeven verlaten. Gebruik deze data om je website te verbeteren en (nog) succesvol(ler) te maken.

   

  Conclusie

  Google biedt fantastische tools en diensten voor Search Console, Google Analytics en PageSpeed Insights zijn enkele van de beste diensten die je kan gebruiken om meer inzicht te krijgen in de prestaties van je website. Echter, hoe meer tools je gebruikt, hoe moeilijker het is om alle data bij te houden.

  Met Google Site Kit kun je je WordPress integreren met al je favoriete Google tools in slechts twee simpele stappen:

   

  1. Stel de plugin in en verbind met Google.
  2. Selecteer welke tools je wil gebruiken.

   

  Artikel thumbnail afbeelding door wan wei / shutterstock.com 

  Recent Articles

  SEO How-to, Deel 1: Waaorm SEO gebruiken?

  Search engine optimization (SEO) is de configuratie van uw website om meer organisch verkeer en conversies te genereren via Google, Bing of andere zoekwebsites....

  6 WooCommerce-tips om de gebruikerservaring te verbeteren

  Met een optimale gebruikerservaring van je WooCommerce-website zal het gemakkelijker worden bezoekers te turnen in klanten en bestaande gebruikers aan te moedigen terug te...

  Jetpack 8.5 voegt een nieuw podcast-spelerblok toe

  Eerder deze maand is Jetpack 8.5 uitgebracht met een nieuw podcast-spelerblok voor het delen van audiocontent. Het configureren van het blok is net zo...

  Elementor haalt 15 miljoen op.

  Elementor heeft eerder deze week aangekondigd dat het een financieringsronde van $ 15 miljoen heeft afgesloten bij Lightspeed Venture Partners, een van de toonaangevende...

  Codesnippets: Hoe toon ik ‘gratis’ ipv 0.00 in Woocommerce

  In oudere versies van Woocommerce werd als je een gratis product had niet het bedrag getoond maar zag je staan dat het gratis was,...

  Related Stories

  Leave A Reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox