U wilt dat uw websitebezoekers snel kunnen afrekenen, u sneller betalen en hun artikel sneller in huis hebben. Maar snelheid is ook belangrijk aan de kant van de WooCommerce-winkeliers.

Door te kijken naar de resultaten van mijn bedrijf voor dit jaar, kwam ik erachter dat ik ongeveer 50% van de tijd met marketing en websitebeheer kwijt was – en over juist dat “admin”-gedeelte gaan we het vandaag hebben.

Als u een drukke WooCommerce winkel met honderden producten runt, heeft u waarschijnlijk gemerkt hoe vervelend het is om producten één voor één te moeten bewerken.

Met het WooCommerce admin dashboard kunnen we a la WordPress natuurlijk bepaalde taken in een keer uitvoeren maar dan moet u wel spelen met de “schermopties” en ook de filtering is niet goed genoeg.

Aan de andere kant zijn we als WooCommerce managers waarschijnlijk veel beter bekend met Excel-achtige spreadsheets, waarbij al onze producten met één klik in een specifieke cel bewerkbaar zijn.

Goed nieuws is dat er plugins zijn die uw leven een stuk makkelijker kunnen maken, waardoor uw beheertaken efficiënter uitgevoerd worden en uw productbeheer eenvoudiger. We gaan nu kijken naar de beste opties.

1) Standaard WooCommerce Bulk Product Editing

Het zou me verbazen als u dit nog nooit eerder gebruikt hebt. De standaard WooCommerce bulk editing is eigenlijk een WordPress-functionaliteit. Waarschijnlijk heeft u al eerder een bulk categorie toegewezen aan meerdere posts – of misschien heeft u een categorie in bulk bewerkt om posts te maken.

Veel WooCommerce ondernemers onderschatten deze tool. Daarom brengen we deze nog een keer voor het voetlicht, zodat u in ieder geval weet wat u er wel en niet mee kunt doen.

 • Ga naar WP Dashboard > Producten en controleer de producten die u wilt bewerken. Selecteer vervolgens in de vervolgkeuzelijst ” Bulkacties” de optie “Bewerken”.Bulkediting in WordPress
 • Klik op “Toepassen”. Er verschijnt een bulk edit venster. Gebruik nu de juiste gebieden om een productcategorie in bulk toe te voegen, de status te wijzigen, de prijzen te verhogen/verlagen, een functie te gebruiken, de voorraad te beheren…. Klik vervolgens op de blauwe “Update” knop

Dat is het – nu heeft u een allerlei producten in bulk bewerkt.

Hoewel dit systeem best goed werkt beschikt het dan weer niet over de beste UX. U kunt niet meerdere producten selecteren op meerdere admin dashboard pagina’s (u moet ze 1 pagina tegelijk bewerken, meestal als u honderden items hebt), het geeft u niet  genoeg filters om alleen de producten te selecteren die u wilt bewerken (het werkt alleen op categorie, voorraadstatus en producttype) en het werkt niet voor complexe producttypes zoals variabele en gegroepeerde producten.

Als u alleen maar simpele producten heeft en velden in bulk moet editen, dan is dit waarschijnlijk voldoende. Maar als er voor uw beheer en marketing behoefte is aan iets geavanceerder en u een handige tool om producten in bulk te bewerken wilt, dan heeft u een betrouwbare plugin nodig.

2) YITH WooCommerce Bulk Product Editing Plugin

Hier hebben we YITH weer. Ze weten wat de grootste zwakke punten van WooCommerce zijn en natuurlijk hebben ze ook een plugin voor het in bulk editen van producten.

Met deze plugin kunt u eenvoudig de producten filteren die u in bulk wilt bewerken, en vervolgens alle informatie wijzigen: prijzen, beschrijving, aangepaste velden, eigenlijk alles. U kunt zelfs producten toevoegen en gegevens exporteren en importeren.

YITH WooCommerce Bulk Product Editing wordt geleverd als een freemium model, daarom is er een gratis versie die u kunt testen op uw ontwikkelingswebsite voordat u overgaat tot aanschaf van de premium plugin.

De belangrijkste eigenschappen van YITH WooCommerce Bulk Product Editing premium zijn naar mijn mening de volgende:

 • Bulk bewerken van alle standaard productvelden
 • Filteren op categorie, titel, datum, SKU, tag, prijs en kenmerken
 • Variabele producten in bulk bewerken
 • Nieuwe producten maken
 • Importeren/exporteren van XML-gegevens
 • Bulk bewerken van custom velden
 • Voorvoegsel/suffix toevoegen aan elke tekst/beschrijving

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen aan het pre-sales team voor het geval u specifieke functionaliteiten of compatibiliteit nodig heeft of ergens niet zeker van bent. YITH heeft een geweldig support team, reageert meestal snel en staan open om nieuwe functies te implementeren als u hierom vraagt.

Laten we eens kijken naar een paar screenshots om meer te weten te komen.

 • Ga naar WP Dashboard > YITH > Bulk productbewerking en selecteer uw criteria voor het filteren van producten. Klik op “Get Products”.
In bulk producten bewerken met YITH plugin – Filters
 • Uw producten verschijnen nu in een Excel-achtige tabel. Elke cel is bewerkbaar
In bulk producten bewerken met YITH plugin – Filterresultaat
 • Gebruik de Toon/Verberg knop om de productvelden die u wilt bewerken weer te geven/te verbergen.

  In bulk producten bewerken met YITH plugin – Productkolommen 
 • Bewerk producten in de tabel. Elke bewerking krijgt een rode achtergrond, zodat u weet wat u hebt veranderd. Klik vervolgens op “Opslaan”. Dat is het!

U kunt zelfs Ongedaan maken, importeren/exporteren, een nieuw product maken en variaties beheren. Het werkt geweldig !

Prijs: ca. €65 Als YITH WooCommerce Bulk Product Editing u deze week minstens 60 minuten werk bespaart (wat het zeker zal doen), dan verdient u uw investering al in 7 dagen terug.


Wilt u het beheren van uw webshop volledig uit besteden vraag zeker ons advies wij helpen u graag met al uw taken en opdrachten. Meer informatie: contact@webmastermagazine.eu

 

Reageer

Voer alstublieft uw commentaar in!
Please enter your name here